– Јас не знам зошто мандатот на еден градоначалник се оценува како успешен или не во зависност од тоа колку капитални проекти направил. Јас не сум фараон за да градам и не мора да имам големи објекти изградено за да бидам успешен. Голем успех е на пример брзиот автобуски превоз кој набрзо ќе го воведеме во Скопје, рече Шилегов, прашан по кој голем проект ќе биде запаметен меѓу скопјани, а тоа да не е поврзано со асфалт.