Слично како на премиерот на Албанија Еди Рама на кого му подари дрес од Јувентус, градоначалникот на Скопје Петре Шилегов на претседателот на Србија му подари дрес од Црвена Звезда со испишано име и број 1.

Познато е дека Вучиќ е голем навивач на Црвена Звезда и често оди на нивните натпревари. Но сепак не ја разбираме намерата на Шилегов, бидејќи чин на гостопримство е на на гостинот да му подариш нешто автентично од својата земја, а Вардар секако е тоа.