Ова го објави заменик-претседателот на „Има таков народ“ Тошко Јорданов.

Денес тестот на шоуменот бил позитивен, откако пред неколку дена стана јасно дека тој има симптоми на КОВИД-19 и е изолиран во неговиот дом.

– Трифонов е добро, под карантин и ги почитува сите барања и правила на Националниот оперативен штаб, информираше Јорданов.