Во соопштение објавено на веб-страницата на Навални, тие ги повикаа Русите да се пријават на протестот на интерактивна мапа и наведоа дека ќе закажат датум за тоа кога бројот на луѓе кои сакаат да учествуваат достигне најмалку 500.000 низ целата земја.

Организаторите преку соопштение ветија дека протестот ќе биде најмасовен досега во Русија.