Митева  како вработена во Влада, очигледно, добила привилегија да се вакцинира пред голем број на граѓани од ризичните категории.

 

Додека хронично болните македонски граѓани чекаат вакцините да станат достапни за нив, најблиските соработници на Заев добиваат заштита од вирусот кој зеде над 5000 жртви од Македонија.