Спасовски, истовремено, најави и дека припадниците на МВР наскоро нема да можат да членуваат во партии.

– Имаме направено низа на законски измени кои ќе бидат во владина и собраниска процедура, пред сѐ деполитизација на полицијата; припадниците нема да можат да членуваат во партии и нема да бидат во раководните тела на партиите, рече Спасовски.