Се работи за 26-годишниот Никола Стевановиќ, тој за време на летниот одмор во Охрид по скок во езерото се здобил со повреди на рбетниот мозок.

12 дена бил во хоспитализиран во Скопје, а вчера починал на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување.

Стевановиќ скокнал на глава од скокалница поставена во езерото. Но, како што раскажуваат очевидци, во тој дел плажата била плитка и поради тоа удрил со главата на дното и се здобил со сериозни повреди.