Компанијата соопшти дека во истражувањето учествуваа невакцинирани лица постари од 18 години кои биле во контакт со заразено лице во последните 8 дена.

Споредувајќи го со плацебо, AZD7442 го намали ризикот од развој на симптоми на коронавирусот за 33 отсто, што статистички не е многу значајно, објави компанијата.