Неверојатни приказни доаѓаат од Турција и од Сирија, земјите кои беа погодени од разорен земјотрес во понеделникот наутро.

Така во храдот Хајат од урнатините денеска е извлечен 8-годишниот Јигит Чакмак.

Малиот Јигит го пренеле до мајката која ја следеше акцијата на спасувачите, а годочека во голема прегратка својот син.

Со надчовечки напори дури 56 часа после потресот, од рушевините од градот Кахраманмараш е извлече 16-годишниот Махмут Салман.

Пожртвуваните спасувачи го носеа на раце Махмут, кој после агонијата им се насмевна, и ја даде најубавата насмевка на светот.