Предлогот улицата во селото Јабука, каде што живеат голем број Македонци, да го носи името на македонски славеј, кој загина во сообраќајна несреќа кај Нова Градишка во 2007 година, беше испратен до Градското собрание на Панчево.

Жителите на Јабука на овој начин сакаат да му се оддолжат на својот славен сонародник, кога Би-Би-Си го нарече Балканецот Елвис Присли. Ова ќе биде првата улица во Србија именувана по пејачка од Крушево.