Адвокатот на Шовин, Ерик Нелсон тврди дека судењето не било праведно и дека преесудата не е во склоп со законот, пренесува Ројтерс.

Шовин на 20 Април, по три недели судење е прогласен за виновен по сите три точки на тужби, вклучувајќи ја и онаа за убиство.

Флој почина бидејки Шовин со колено му го притискаше вратот подолго од девет минути.