Останува забраната за камиони и автобуси на патот Тетово – Попова Шапка, каде се препорачува задолжителна зимска опрема и за останатите возила.

Претходно, беа укинати забраните за камиони на планинските премини Плетвар, Ѓавато, Буково, Стража, Пресека и патниот правец Струга – граничен премин Ќафасан.