краина ќе добие меѓу 120 и 140 тенкови во првиот бран испораки од коалиција од 12 земји, изјави денеска министерот за надворешни работи Дмитро Кулеба.

„Тенковската коалиција сега има 12 членови“, рече Кулеба.

„Можам да кажам дека во првиот бран, украинските вооружени сили ќе добијат меѓу 120 и 140 тенкови од Запад“, рече тој.

Тој додава дека се потврдени вкупно најмалку 321 тенк.