Над 80 противпожарни единици се на местото на настанот, објави пожарникарската служба Мајами-Даде на Твитер.

Не е познато колку луѓе имало во зградата, но локалните медиуми јавуваат дека под урнатините има крици од преживеани кои молат за помош.

Снимките од местото на настанот покажаа дека голем дел од зградата се урнал.

Еден сведок објави снимка од последиците на социјалните мрежи, велејќи дека престојувал во хотел од другата страна на улицата и дека по уривањето морал да биде евакуиран.

Снимките од местото на настанот покажаа дека голем дел од зградата се срушил во еден куп урнатини.

Еден сведок објави снимка од последиците на социјалните мрежи, велејќи дека тој престојувал во хотел од другата страна на улицата и дека по уривањето морал да биде евакуиран.