Собирот на кој присустуваа неколку стотици луѓе кои пркосеа на физичката дистанца поради ширењето на корона вирусот, се одржа една седмица пред олабавувањето на епидемиолошките мерки во земјата.

Поканата за забавата се прошири преку фејсбук, но организаторите подоцна ја избришаа објавата по барање на обвинителството кое ги предупреди дека посетителите ризикуваат да бидат уапсени или парично казнети.

Многумина од присутните не носеа маски кои се задолжителни во Брисел.