Вицепремиерот ја прими првата доза од кинеската вакцина „Синофарм“,а на видеото можеме да го видиме и редот на пациенти што чекаат да бидат вакцинирани.

За наредните денови е најавено вакцинирањето на останатите министри од Владата.