Како што може да се види од видеото кое се шири на социјалните мрежи змија се шета на кејот покрај реката Вардар во делот на Министерството за Надворешни работи.

Засега нема информации за каков вид на змија станува збор, но граѓаните овие денови постојано фотографираат змии како се шетаат низ населените места се почесто.