Битката со Ковид-19 ја загубија четири лица, додека 15 пациенти се наоѓаат на респиратор.

Инаку во болниците низ Србија во моментов има 703 пациенти со потврден коронавирус.

Српските власти истакнуваат дека големиот број на заразени доаѓаат од Грција или од Хрватска, каде биле на годишен одмор.