Филипче очигледно заборава дека пациентка умре во Штип затоа што немаше кој да и даде кислород. Филипче е глава на систем во кој се вакцинира преку ред. Со недели немаше клексани. Народ примаше инфузии во болнички дворови, а живи луѓе лежеа со починати. Филипче е човекот кој го урниса здравството, додаваат од партијата.

Оттаму велат, наместо да набавува вакцини, Филипче лета со хеликоптер и вози мотори со Заев.

Филипче, џабе смислуваш лаги, кој да ти верува? Па народот на своја кожа ја чувствува твојата неспособност. Еден добар совет од ВМРО-ДПМНЕ, не го лути народот со твоите лаги, ако не те бива дај си оставка, се наведува во партиското соопштение.