– Бројот на смртни случаи доцни две недели во однос на бројот на новозразени и хоспитализирани лица со коронавирус, вели Пановски во интервју за Сител.

Тој додава дека луѓето меѓу 30 до 40 најмалку се штитат и во последниот период најголем дел се заразуваат свесно.