Ковачевски го распадна здравството.

Од еден министер кој бараше аплаузи, а ништо освен провизии за себе не правеше, до друг министер кој добил хациенда за коалиција.

Министерството за здравство на власта и служи само за тендери, а за пациентите никој не води грижа.

„Грешките на лекарите во Македонија ги покрива земјата и власта.“-велат во своето соопштение ВМРО-ДПМНЕ.

-Луѓе умираат, но македонското здравство не открива причини, туку само констатира.

Одговорност за случајот со Јана и за сите останати нерасветлени ќе има. Уште првиот месец по смена на власта.- стои во соопштението.