Министерот Саџид Џавид изјави дека досега никој од тие лица не е примен на болничко лекување.

-Некои може да бидат асиптоматски, други ќе се чувствуваат лошо. Никој од нив досега, колку што сум запознаен, не е хоспитализиран. Бројот на потврдени случаи со сојот омикрон е 336, изјави Џавид.