Според Кирилов, овие достави ќе овозможат забрзување на процесот на вакцинација.

За време на брифингот, претседателот на Националниот штаб за вакцинација, Красимир Гигов, соопшти дека досега се вакцинирани вкупно 620.375 Бугари и дека сите вакцини доставени во Бугарија се користат веднаш.