-Ова ќе придонесе за зголемување на бројот на пристигнувања на странски туристи за време на претстојните велигденски празници и најавени групи гости од арапските земји во текот на пролетта, рече секретарот на Здружението за туризам на ПКС, Тијана Маjковиќ.

Цената на ПЦР за странски државјани во Србија е 18.000 динари (околу 9.280 денари).