Според последниот пресек на Државната изборна комисија, до 13 часот во скопските општини се гласало вака:

Аеродром 20,56

Бутел 20,81

Центар 20, 62

Карпош 20,79

Гази Баба 19,53

Кисела Вода 21,15

Ѓорче Петров 21,47

Чаир 15,64 %

Сарај 13,93

Шуто Оризари 13,07

Засега, најголема е излезноста во Ѓорче Петров, а најмала во Шуто Оризари.

Пред четири години, на локалните избори во 2017 година, на овој пресек на денот, според податоците на ДИК, гласањето изгледало вака:

Центар 33,54

Бутел 28,44

Карпош 34,60

Гази Баба 30,25

Кисела Вода 32,57

Аеродром 33,97

Ѓорче Петров 32,98

Чаир 21,88

Сарај 20,31

Шуто Оризари 19,16

Град Скопје 29,6