Откако ќе заврши брифингот за новинари, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христина Мицкоски ќе одржи прес – конференција за медиумите.

Истата ќе се одржи откако ќе заврши брифингот.

Инаку Мицкоски предмалку откри и дека ВМРО-ДПМНЕ од утре започнува со блокади во Скопје и во 10 други градови.