Етериум минатата недела порасна повеќе од 20 проценти и ја проби границата од 4.000 долари (пред нешто помалку од три недели беше под 3.000 долари), а АДА повторно се приближува до нивото од 3 долари или 100 милијарди долари пазарна капитализација.

Со надградбата („Alonz hard fork“), која отвора нови можности во областа на паметните договори, очекувањата на инвеститорите за кардан се високи. Солана е исто така многу жешка, што е сериозен конкурент на Етереумот, но тоа е екосистем кој веќе е домаќин на повеќе од 400 de-fi, dapp и NFT проекти.

Пазарот за незаменливи токени NFT продолжува да цвета, а дополнителна промоција обезбедуваат светски познатите спортисти како Стеф Кари и Наоми Осака, кои исто така се качија на овој воз.