Се додека Србија е управувана од претседателот Александар Вучиќ и додека јас сум во безбедносните структури, Србија нема да стане членка на НАТО и ние ќе водиме многу строга грижа да ја зачуваме нашата воена неутралност, рече српскиот министер.

– Србија никогаш нема да поддржи санкции против Русија или антируска хистерија. Историјата покажува дека секоја русофобија е и србофобија. Досега, не се случило некој што ја напаѓа Русија, да не ја нападнал Србија. Не зависи од нас. Тоа е само правило, рече шефот на српското МВР.

Сите земји, големи и мали, имаат исти проблеми, рече Вулин – тероризам, нарко-банди, перење пари, ова важи и за Србија и Русија.

– Нашата соработка ќе продолжи да се развива, главно во областа на полициските служби. Ова значи дека веќе имаме различни програми за обука во кои службениците на Министерството за внатрешни работи патуваат во Руската Федерација и ги добиваат потребните информации. За лица и настани што се од интерес од гледна точка на безбедноста на двете страни, ќе ја продолжиме соработката во сите области поврзани со безбедноста на нашата земја, рече српскиот министер.