Со 95 пратеници ЗА и 7 против, констатирано е дека ќе се носи по скратена постапка. Кај измените на изборниот законик, сите 102 пратеници беа ЗА, односно тоа се донесе едногласно.

Сега на ред е Комисијата за европски прашања да расправаат за законот, и потоа ќе се гласа на пленарна седница.