Oсвен за сметката и имотот на поранешниот генерален секретар на Владата Драги Рашковски, мерка забрана за отуѓување или оптоварување на движни ствари е изречена и за фирмата на третиот осомничен во случајот со набавката на софтверот, која се однесува на луксузниот џип „волво XC 90“ што го возеше Рашковски, објави 360 Степени.

Инаку, џипот е во сопственост на фирмата „ГБЦ системи“, регистрирана за трговија на мало со аудио и видеоопрема, чиј единствен газда е Игор Христов, кој е меѓу осомничените за набавката на софтверот, а според Обвинителството, како надворешен соработник, пренесувал информации за текот на тендерот.

Рашковски го ангажирал Христов и како хонорарец за одржување информатички системи во Генералниот секретаријат на Владата и неколку пати му го продолжувал ангажманот и му го зголемувал хонорарот.