Откако Зоо Скопје вчера објави дека добиле бебе подмладок кај ламите, денеска нова убава вест, принова во скопската зоолошка и кај лемурите.

-Прстеноопашестите лемури од Мадагаскар се загрозен вид и ретко се множат во зоолошките градини, но во Скопје имаме благослов секоја година да ни се раѓаат по неколку лемурчиња. Да ни е живо и здраво бебето, велат од Зоо Скопје.