Имено, пејачот прво претрпел силни болки во стомакот. Бидејќи болката не престанувала, Лукас побарал лекарска помош, пренесува „Скандал“. Аца веднаш бил примен во болница, а лекарите детално го прегледале и ги направиле сите анализи.

Сепак, лекарите дошле до заклучок дека тој нема никаква болест и бил пуштен дома. Веднаш се утврдило дека Аца нема коронавирусот, иако тој на шега вели дека е имун на овој вирус, но добро се снаоѓа веќе една година.

Лекарите го советувале да одмора што е можно повеќе, имајќи предвид дека Лукас имал многу обврски во изминатите неколку дена поради новото ЦД што го издава.