Имено, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата во новиот совет на општината ќе има 16 советници, СДСМ 7, Левица 3 и ДУИ 1.

ВМРО-ДПМНЕ со нивниот кандидат за градоначалник Бобан Стефковски издвојуваа победа уште во првиот круг против кандидатот на СДСМ Борче Георгиевски.