Според добиено известување од „ЕВН Македонија“ АД денеска без електрична енергија во периодот од 08 до 12 часот, ќе останат дел од корисниците од улицата „Јани Лукровски“, „ЛЛ Гурмет“, „Аутомакедонија“, „Централна кооперативна банка“, „Макпетрол“, во општина Гази Баба.

Во периодот од 09 до 14 часот, без струја ќе бидат и дел од корисниците околу чешмата и манастирот „Света Недела“ во село Кучково, општина Ѓорче Петров.

Без електрична енергија во периодот од 09.40 до 15 часот, ќе бидат дел од корисниците од Дражилово, Јаболци, Патичка Река, Осинчани, Елово, Малчиште, Црн Врв, Јаболци, „Рудопроект“, каменолом Вардар, ХПП Патишка Река.

Во периодот од 09 до 14 часот, без струја ќе бидат дел од корисниците на улицата „Воин Драшкоци“ кај „СП Планет“, општина Ѓорче Петров.

Без електрична енергија во периодот од 09 до 14 часот, ќе бидта и дел од корисниците од улицата „Ремене Хаџи Панзова“, населба Драчево, општина Кисела Вода, наведуваат од РЦУК.