Бугарскиот премиерот во оставка Бојко Борисов е снимен како влегува во болницата Пирогов. Луѓе блиски до Борисов изјавија за Труд дека тој има искинат внатрешен менискус, кој се трие од коската и може да биде потребно да добие вештачки зглоб.

Во Пирогов бугарскиот премиер во оставка бил подложен на магнетна резонанца и моментално е опериран во друга болница. За претходните спортски повреди на Борисов беше оперирани во Софијамед од водечкиот специјалист за таа дејност, Антони Георгиев.

Во среда Бојко Борисов требаше да се појави на првото сослушување во 45-тото национално собрание