На средбата разговараа за предизвиците со кои се соочува секојдневно градското раководство, како и за тоа како брзо и ефикасно да се постигнат успеси преку имплементација на еден нов пристап на менаџирање.

Благодарение на програмата и понудените проекти Арсовска ја доби поддршката од Алијанса на Албанците на претстојните локални избори.