Државната изборна комисија (ДИК) ги објави резултатите по преброени 60 отсто од гласовите. Партиите на Данела Арсовска, Нова Алтернатива и коалицијата „Храбро за Македонија“ предводена од Стевчо Јакимовски уште се далеку од освојување пратеник.

3. Коалиција ХРАБРО ЗА МАКЕДОНИЈА – ГРОМ

2.814 гласови односно 0,48%

9. Политичка партија НОВА АЛТЕРНАТИВА Скопје

2.202 гласови односно 0,37%

Ниту другите помали партии не може да освојат пратеник односно се далеку од истото.