Поради двоење во шахта на „Живко Фирфов“ 11, денеска со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од „Живко Фирфов“, „Румена Хаџипанзова“, „Ѓорѓи Војтех“, „Марија Кири„ и „Гутенбергова“, соопштија од ЈП „Водовод и канализација“.

Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 11:00 часот до завршување со санација на дефектот