Вулин објасни дека марихуаната уште е на списокот на наркотични дроги на Комисијата за наркотици на ОН.

– Не верувам во поделба на лесни и тешки дроги. Верувам во скали кога станува збор за наркотиците – почнувате со марихуана и завршувате на игла. Јас секогаш ќе гласам против легализацијата на марихуаната во Парламентот, ако тоа е поставена како тема, изјави Вулин за Пинк ТВ.

Министерот ја најави акцијата на тоа министерство за враќање на полицајците-позорникари на улиците во државата.