Министерот за информатичко општество и администрација, Азир Алиу смета дека ДУИ треба да се „апдејтираат“ и да одат во опозиција.

Треба да ја актуелизираат опозицијата, опозицијата е здрава, истакна Алиу во синоќешната емисија „Клик плус“.

Порача дека неговата партија Алијанса за Албанците како политички субјект воопшто не зажалиле што станале дел од Владата.

Пишман не, само требаше повеќе да се трудиме отколку да имавме 4-годишен мандат, посочил Алиу.

Според него, за да се биде дел од Владата во последната година од мандатот, треба повеќе да се работи.