За време на викендот кој следи се очекува стабилизирање на времето.

Сончевото и стабилно време ќе се задржи и следната недела. Температурите ќе бидат во пораст. Утринската ќе се движи околу 8 степени, а дневната ќе се искачи до 22 степени.

Според информациите кои ги имаме барем засега за време на продолжениот „велигденски“ викенд времето ќе биде облачно, со повремени сончеви периоди и стабилно. Утринските температури ќе бидат во пораст.

Сончево и стабилно време ќе донесе и првата седмица на мај.