Според планот, салата ќе биде половично полна, а присутните ќе мора да имаат негативен тест за коронавирус.

Ова следува откако минатиот месец во близина на Амстердам се одржа дводневен музички фестивал, на кој присуствуваа 1.500 луѓе, додека 5.000 фанови добија дозвола да ја бодрат холандската фудбалска репрезентација на саботниот меч со Летонија. И покрај тоа, премиерот Марк Руте најави дека полицискиот час и други рестрикции ќе бидат продолжени до крајот на април.