Македонската фудбалска репрезентација вечерва во Скопје играше пријателски натпревар со Словенија, конечно пред публика.

Но, она што можеше да го забележат македонските фанови е ужасна глетка. Владата дозволи присуство на навивачи во Нацоналната арена, но ФФМ се покажаа како неодговорни и заборавија да ја исчистат.

Реакции стигаат од сите страни. Она што го изгради ВМРО-ДПМНЕ, сегашната власт не може ниту да го исчисти, велат граѓаните, кои стравуваат дека наместо корона ќе заболат од птичји грип.

Посетителите се прашуваа дали се во националната арена „Тоше Проески“ или во фарма за кокошки.