Покрај тоа, Катар потпиша десетгодишен договор со Формула 1. Соработката е со важност од 2023 година.

Распоред на завршниот дел од сезоната-2021 година во Формула 1:

  1. Гран при на Турција – 10 октомври
  2. Гран при на САД – 24 октомври
  3. Гран при на Мексико Сити (Мексико) – 7 ноември
  4. Гран при на Сао Паоло (Бразил) – 14 ноември
  5. Гран при на Катар – 21 ноември
  6. Гран при на Саудиска Арабија – 5 декември
  7. Гран при на Абу Даби – 12 декември.