Тој на својот фејсбук профил објави фотографии од средбата со министерот за надворешни работи на Унгарија Петер Сијарто и напиша:

Во Луксембург на бројни средби со врвни политичари. Се сретнав со голем број политичари меѓу кои и мојот пријател, министерот за надворешни работи на Унгарија, Szijjártó Péter . Силно се залагам за Македонија да добие почеток на преговори со ЕУ, граѓаните тоа го заслужуваат!