Протагонистите на придавката „Северна“ магично престанаа да ја употребуваат кога во прашање се парламентарни и претседателски избори.

Интересно е што кај Стево Пендаровски, човекот кој своевремено велеше на неколку наврати изјави дека граѓаните „душата ќе му ја извадат” на оној кој ќе го потпише тој договор за евентуална промена на името истиот го потпиша, а и го промовираше.

Воедно, СДСМ ја игнорира „Северна“ и во новиот спот, а ова наиде на коментари за сеир од твитерџиите.