На социјалните мрежи се објавуваат фото и видео материјали од денешниот протест за слобода на уставобранителите.

Протестот започна пред Владата а толпата се придвижи кон Собранието, каде од бина имаше неколку кратки обраќања и патриотски песни.

Погледнете дел од атмосферата: