Пречекот на пасошите од страна на дополнителниот заменик-министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев беше причина за квалитетен сеир на социјалните мрежи, особено кај Твитерџиите.

Како на ниедно друго место во светот синоќа кај на свечено беше пречекан камиoнот со 140.000 обрасци за пасоши. Нереално и за неверување кај голем дел од граѓаните кои не ги штедеа своите зборови. Не можејќи да се остане сериозен, ова беше мета на сеир кај нив.

Власта на СДСМ и ДУИ е актуелна дека со чочеци отвараше тунели, па затоа креативните твитерџии направија видео во кое се покажува како со чочеци требало да се пречекаат пасошите. Погледнете го во продолжение:

Чочеци за свеченото пречекување обрасци на пасоши

Ние сме лудаци, Монти Пајтон не ни е рамен

– А црвена лента да се пресече на свеченото отворање на кутиите?

– Лелее светско чудо!!! Кое воодушевување!! Аплауз! Овации ајде! Циркус невиден!

Обрасците се новиот датум за ЕУ

Кружат и сатирични фотографии

И ова го дочекавме

Друже пасош ми ти се кунемо

Уште обрасци за пасоши немавме пречекано