Од страна на полициски службеници од Полициска станица за Граничен премин и граничен надзор Стар Дојран, при вршење контрола на граничната линија со Р.Грција, откриени се 57 лица-мигранти (56 од Пакистан и 1 од Индија).

Лицата ќе бидат спроведени во Прифатно-транзитивниот центар „Винојуг” – Гевгелија.