По отстранување на целата содржина од противниците на вакцинацијата против Ковид-19, Јутјуб, исто така, блокираше непроверени критики за други вакцини, објави денеска интернет гигантот.

Таа видео-платформа во сопственост на Гугл со тоа ги забрани тврдењата за опасностите или неефекасноста на вакцините за болести како што се мали сипаници одобрени од регулаторните тела.